
Organik Kabuklu Arpa 700 Gr
- OG natural
- Ürün Kodu : 8682792206963
TELEFONDA SİPARİŞ VER
0 850 304 01 54
Tıklayın, telefonunuzu bırakın. Sizi arayalım.
Önemli Hatırlatma: Bu ürün sadece belirli il ve ilçelere soğuk zincir araçlarımız veya kurye ile DÜKKAN KURYESİ hizmeti olarak gönderilmektedir. Kargo firması ile gönderim yapılmamaktadır.
DÜKKAN KURYESİ zamanlarını ve bölgelerini incelemek için tıklayınız.
Zehirsiz, pestisitsiz, organik tarım ile üretilen, besin içeriği bozulmamış, genetiği korunmuş organik kabuklu arpa.
Net Miktar: 700 GR
Menşei: Türkiye
Besin Değerleri (100 g)
- Enerji (kcal): 354
- Karbonhidrat (g): 73
- Şeker (g): 0,2
- Proten (g): 12
- Yağ (g): 2,3
- Lif (g): 17
- Sodyum (mg): 121
Organik Kabuklu Arpa
Zehir ve pestisit içermez. Atalık tohumla üretilmiş olup tohumlar tamamen doğal ve GDO’suzdur. Lif içeriği yönünden zengin olan kabuklu arpanın diğer tahıllardan farklı olarak tüm tanesinde lif içerir. Bu yönüyle kabuklu arpa, tip 2 diyabet sahibi olanlar ve pre-diyabeti olanlar tarafından tercih edilir. Doğal ve katkısız üretilmiş olan kabuklu arpa gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Kabuklu arpadan çeşitli çorbalar yaparak, besin değeri yüksek, yüksek lif içeriğine sahip bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca kabuklu arpa ile çeşitli çeşnili pilav, salata hazırlayarak besleyici alternatifler üretebilirsiniz.
Ürün Önerisi: Organik Pilavlık Bulgur
Kabuklu Arpa Satın Al
Arpa, buğdaygillerden, taneleri yem veya malt olarak kullanılabilen bir bitkidir. Dünyanın en eski kültür bitkisi olduğu bilinmektedir. Arpamız, tarih öncesi devirlerden beri besin maddesi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Japonya, Çin, Kore gibi Asya ülkelerinin pirinç ile birlikte temel besin kaynağını oluşturmaktadır. Arpamızın tarihi çok eskilere dayanır ve tarih öncesi zamandan itibaren hemen hemen her toplumda tüketilmiştir. Mısırda, çok eski zamanlardan beri üretildiği ve içki elde edildiği bilinmektedir. Hatta Mısır’da cüzzamın görülmesinin sebeplerinden biri olarak kabul edilir. Ayrıca arpamızdan yapılan ekmek fakir İbranilerin sembolü olmuştur. Kudüs ve çevresinde yapılan kazılarda arpaya rastlanmıştır. Antik Yunanlıların da arpayı buğday ile birlikte tükettiklerine dair önemli kanıtlara rastlanmıştır.
Ülkemizde ise arpamızın üretimi, Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde yoğunlaşmıştır. Birinci Dünya Savaşı Dönemindeki İzmir Arpaları, İngiliz Viskisinin ana maddesiydi. Günümüzde Türkiye, dünyada arpa üretiminde ilk 10’da yer alır. Arpa, taneleri bakımından beyaz arpalar, koyu renkli arpalar ve çakır arpalar olmak üzere üç grupta toplanır. Arpamızın en önemli tüketim alanları hayvan yemi olarak kullanılmasıdır. Beyaz taneli arpalardan üretilen malt ile bira üretilir. Organik maddece zengin toprağa ekilen arpamız, eğer malt üretimi için kullanılacaksa azotlu gübreler ile gübrelenir. Toprak diğer bitki kalıntılarından temizlenmiş olmalı ve bol hava alan toprak tercih edilmelidir. İyi bir çimlenme için ekimin derinliğine de dikkat edilmelidir. Arpamız, tamamen organik tarımla üretilmiştir.

