250 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!

Makaleler » Organik Blog » Jojoba Yağı Faydaları: Jojoba Yağı Nedir, Ne İşe Yarar?

Jojoba Yağı Faydaları: Jojoba Yağı Nedir, Ne İşe Yarar?

0 Yorum Organik Blog | 17 Şubat, 2021

Saç ve cilt bakımı için bitkisel yağlar arasında önemli yere sahip olan jojoba yağı faydaları neler, jojoba yağı nedir, ne işe yarar?


Jojoba Yağı Faydaları: Jojoba Yağı Nedir, Ne İşe Yarar?

Özellikle son zamanlarda saç ve cilt bakımı için insanlar bitkisel yağ tüketimine önem vermeye başladıkça, jojoba yağı gibi ürünlerin de bilinirliği artmaya aşladı. Pek çok kozmetik markasının aslında bu yağları içeren ürünleri bulunmaktadır.

Markaların doğal bakım ürünleri adı altında piyasaya sürdüğü bu ürünler, her ne kadar adında doğal geçse de içeriğinde kimyasal katkı maddeleri bulunmaktadır. İşte bu doğal bakım ürünlerinin içeriğinde yer alan ve gerçekten de doğal olan jojoba yağı, çok önemli bir yere sahiptir. Bu makalemizde jojoba yağı faydalarına değineceğiz. Fakat faydalarına geçmeden önce önce jojoba yağı nedir, ne işe yarar onu inceleyelim.

Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba bitkisi, Simmondsiaceae familyasına ait bir bitkidir. Bu bitkiden elde edilen jojoba yağının asıl ana vatanı ise Meksika, Günel California ve Güney Arizona'dır. Bu bölgelerde yaşayan yerliler bu yağı; çeşitli hastalıkları, çürükleri ve yaraları tedavi etme amaçlı kullanmaktadır.

Yağın aroması, fındığa benzemekle birlikte altın serisine benzer rengiyle çok dikkat çekici görünmektedir. Emilimi oldukça kolay olan bu yağın raf ömrü de diğer benzer yağlara göre oldukça fazladır. Bu yönüyle doğal yağlar arasında ön plana çıkmayı başarmıştır.

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?

Tek başına kullanılabildiği gibi diğer yağlarla da karıştırılarak kullanılabilen bu yağ, cildi besleyen özelliği sayesinde dikkat çekmektedir. Özellikle kozmetik markalarının "yaşlanma karşıtı" adı altında sunduğu ürünlerin en önemli parçasıdır.

Şimdi jojoba bitkisini ve yağını tanıdığımıza göre jojoba yağı faydaları neler bir de onu inceleyelim.

Jojoba Yağı Faydaları Neler?

  • Bu yağ, cildin doğal yağı olan sebuma, yapı olarak oldukça benzemektedir. Cilt için inanılmaz faydalı bileşenler içermekle birlikte yağlı ciltlerin dengesini sağlamaya yardımcı olur.
  • İçeriğinde çok değerli vitaminler içermektedir. Çinko, bakır, B vitamini ve E vitamini sayesinde bitkisel yöntemlerle cildini temizlemek isteyenlere doğal bir nemlendirici olur.
  • Düzenli olarak kullanıldığı zaman yüzdeki ince çizgileri azaltmaya yaramaktadır.
  • Antialerjen özellikler taşıyan bu doğal yağ, ciltteki leke ve aknelerin giderilmesi konusunda oldukça fayda sağlar.
  • Kıl köklerini besleyici özelliklere sahip olduğu için; saç, sakal ve kirpikleri gürleştirme konusunda oldukça etkilidir.
  • Doğal makyaj temizleme yağı niteliğinde olan bu yağ, kolay emilimi sayesinde makyaj temizleme konusunda da etkilidir.
  • Gerçek bir kirpik güçlendirici etkisi bulunan bu yağ, kirpikleri güçlendirmeye ve dökülmelerini önlemeye yarar.
  • Cildi nemlendirme konusunda oldukça güçlü olan bu yağ, özellikle karın ve bacak bölgesindeki çatlak oluşumu riskini azaltmaya yarar. Fakat hamileler kullanmak istediği zaman mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
  • Topukların nemlendirilmesi için kullanılan bu ürün, çatlamış topukların bakımı konusunda oldukça faydalıdır.
  • Hassas bölgeler arasında yer alan dudaklar için de kullanılan bu yağ, dudak nemlendiricilerine eş değer bir etki yaratmaktadır. Direk dudağınıza sürebilir veya şekerle karıştırarak kendi dudak peelinginizi yapabilirsiniz.
  • Sivilce oluşumunu engellemekle birlikte sivilce izlerinin tedavisinde de işe yaramaktadır.
  • İçerdiği yüksek E vitamini ve antioksidanlar sayesinde cildin daha hızlı yenilenmesini sağlar, süreci hızlandırır.
  • Tırnak besleyici özelliğiyle bilinen bu yağ, pek çok kozmetik ürününün muadili olabilir. Tırnaklar için faydalı olan E vitamini sayesinde tırnakları temiz, nemli ve güçlü tutar.
  • Saç derilerindeki kepek oluşumunu engellemeye katkı sağlar. Aynı zamanda saça parlaklık katar ve hızlı uzamalarına olanak sağlar. Bununla birlikte saçların güçlenmesini sağlamaktadır.
  • Elbette sadece kadınlar değil, erkeklerin de çok tercih ettiği bir yağdır. Özellikle sakal güçlendirme konusunda etkili olan bu yağ, kıl köklerini güçlendirmeye yarar.

OrganikGurmem'in en çok tercih edilen ürünlerinden biri olan Jojoba yağını incelemek istersen buraya tıklayarak inceleyebilirsin.

jojoba yağı faydaları

Yorumlar
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

LÜTFEN BÖLGE SEÇİNİZ

Bu ürün soğuk tüketim ürünü olduğu için sadece Organikgurmem araçlarıyla belirli il ve ilçelere gönderilmektedir.

Lütfen, il ve ilç seçiniz.
setifikalı organik ürünler
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır